7 Mayıs 2011 Cumartesi

Kültür Bakanı daha ne yapsın

Çoçuklar duymasının geçtiğimiz bölümlerinden birinde yıllık 20 TL tutarındaki müze kart  tanıtımı için Kültür bakanı  Ertuğrul Günay konuktu.  Tanıtım için hedef kitle olarak çoçuklar duymasından daha iyi bir sitcom bulunamazdı herhalde :)  İzlemeyenler için :


2 yorum:

  1. Kültür bakanımızın bu girişimi gerçekten de çok isabetli olmuş. Ailece izlenen ve popüler olan bir sitcom seçilmiş. Hedefe yönelik etkin bir tanıtım. İzleyenler net bir şekilde, yetişkin bir vatandaş ise 20 TL, üniversite öğrencisi ise 10 TL ödeyerek tüm yıl boyunca yurttaki tüm müzeleri sınırsızca gezebileceğini öğreniyor. Kartın tanıtımı ve "kim verecek şimdi müzeye o kadar parayı" düşüncesinin kırılması açısından çok faydalı buldum bu tanıtımı. Son zamanlarda TV'lerde Osmanlı dönemi ile ilgili diziler oynamaya başladı. Sinemalarda da Osmanlı tarihine değinen pek çok yerli film yer aldı. Kitapçıların da raflarında bu konularla ilgili pek çok kitap görüyoruz. Son zamanlarda tarih konusundaki yayınlarda artış söz konusu. Tüm bunlar vatandaşların tarihe ve müzelere ilgisini artıracaktır. Hazır bu olumlu atmosfer başlamışken, bence daha da fazla tanıtım yapılmalı. Tarihi dizilerde ve filmlerde daha fazla saray, müze gösterimleri olmalı. Gerekirse müzeler canlı ve çekici TV reklamları ile de tanıtılmalı. Pek çok vatandaşımız hala nerede hangi müzeler var bilmiyor, bilse de güzelliklerinin farkında değil. Bu farkındalık arttıkça müzeler daha fazla ziyaret edilecektir. Böylece müzelerin gelirleri de artacak ve onlara daha fazla yatırım yapılabilecektir. Bu faydalı blog için teşekkürler. İnternette yayılması ve birçok kişiye ulaşması dileğiyle:)

    YanıtlaSil
  2. Müze kart tanıtımı açısından direkt hedefe yönelik etkin bir reklam olmuş. Ailece izlenen popüler bir dizi seçilmiş. 18 yaş üstü üniversite öğrencilerinin sadece 10 TL, yetişkinlerin sadece 20 TL ödeyerek, 18 yaşın altındakilerin ise hiç ücret ödemeden tüm yıl boyunca Türkiye'deki tüm müzeleri sınırsızca ziyaret edebileceği mesajı çok net bir şekilde verilmiş. Bu başarılı tanıtım için Kültür Bakanlığı'nı kutluyorum.Umarım daha fazla vatandaşımızın müze kart edinmesine ve müzelerimizin daha fazla ziyaret edilmesine katkısı olur.

    YanıtlaSil